Maak kennis met Momento

Momento is het digitale, methode-onafhankelijke dashboard voor het basisonderwijs. Oefen- en toetsresultaten worden over vakken en methodes heen samengebracht en in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Momento is kosteloos beschikbaar vanaf begin schooljaar 2017-2018. Hier volgen in het kort de voordelen. Kijk voor de volledige informatie op www.momento.nl.

Recht doen aan verschillen

Momento is een gebruiksvriendelijk, centraal dashboard dat de leerkracht op ieder gewenst moment, op elk device een uniform, vak- en methodeoverstijgend beeld geeft van de voortgang van leerlingen. Het toont welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen extra hulp, ondersteuning of extra uitdaging nodig hebben.

Inzicht, overzicht en analyse

Het Momento dashboard toont een overzicht van de oefen- en de toetsresultaten van de hele groep en biedt inzicht in de individuele resultaten per leerling. Deze betrouwbare en actuele informatie kan de leerkracht gebruiken ter voorbereiding op een les, klassikale, verlengde of individuele instructie.

Vak- en methodenoverstijgend

Momento is een branche initiatief dat wordt ondersteund door uitgevers en schoolleveranciers. Momenteel zijn dat Heutink, Reinders, de Rolf groep, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink, en in de toekomst zal dit worden uitgebreid. Zoveel mogelijk bestaande en toekomstige digitale methoden van deze partners, zijn of worden gekoppeld aan Momento.